Liikkeelle juomista ja sanomalehdistä

Elokuussa 1955 isämme ja pappamme Eero Sjögren aloitti uransa kuorma-autoilijana yhden kuorma-auton ja lapsuudenkodissaan Oulun Värtössä sijaitsevan asemapaikan turvin. Alkuun uutteralla miehellä oli lastina mm. paikallisen juomatehtaan juomia.

Seuraavalla vuosikymmenellä työt lisääntyivät niin, että Eero Sjögren palkkasi avukseen autonkuljettajia. Kalustona oli pakettiautoja, joilla kuljetettiin pääasiassa sanomalehtiä jakelijoille eri puolille Oulun lääniä.

Kuljetuksia, maansiirtoa ja aurausta

Vuonna 1972 Eero liittyi Oulun Autokuljetus Oy:n osakasautoilijaksi. Kymmenen vuotta myöhemmin hän perusti kommandiittiyhtiön yhdessä vaimonsa Toinin ja poikiensa kanssa.

Vuosien aikana yrityksen kalusto oli laajentunut; uudella yhtiöllä oli paketti- ja kuorma-autojen lisäksi yhdistelmäajoneuvoja sekä maansiirto- ja aurauskalustoa. Yritys tekikin auraustöitä lähes 20 vuotta.

Vuonna 1987 yritykselle valmistui korjaamohalli Ratsastuskentäntielle Kuivasjärvelle. Viisi vuotta myöhemmin samalle tontille kohosi toimistorakennus.

Suvun nuori polvi vastuuseen

Eero kuoli heinäkuussa 1992. Toinin johdolla perheemme jatkoi yritystoimintaa ja perusti vuotta myöhemmin Eero Sjögren Oy:n. Vähitellen kalustoksi vaihtuivat yhdistelmäajoneuvot.

Vuoden 2004 lopussa toteutimme ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen. Eero Sjögren Oy:n yritystoimintaa jatkoi Eeron ja Toinin vanhin poika Markku Sjögren perheineen.

Vuoden 2017 alussa aloitimme toisen sukupolvenvaihdoksen, kun Markun vanhin tytär Brita Sjögren tuli mukaan yritykseen osakkaaksi. Brita Sjögrenin monipuoliseen työnkuvaan kuuluvat mm. logistiikka ajojärjestelyineen, työvuorojärjestelyt, palkanmaksut ja muut henkilöstöasiat. Markku Sjögren jatkaa edelleen yrityksen toimitusjohtajana.

30 hengen voimin

Yrityksemme uudet toimitilat valmistuivat vuonna 2018 Kempeleeseen. Yrityksemme kotipaikka on edelleen Oulu.

Tänä päivänä yrityksessämme työskentelee noin 30 työntekijää.

Eeron muisto elää yhä yrityksemme nimessä.