Nimi paperiin jo ennen valmistumista

Jyri Rekilä opiskeli OSAOssa logistiikkaa, kun hän tuli tekemään Sjögrenille harjoitteluaan keväällä 2017. Ennen harjoittelun loppumista hän kuuli kuitenkin mieleisen kysymyksen: ”Mitä jos alkaisit tekemään meillä töitä oikealla lailla?”

”Alkaisinko tekemään oikeita töitä”

On keskiviikkoilta. Kello lähenee kuutta. Jyri Rekilä on ajamassa Vantaalta kohti Oulua. Kotikaupungissaan hän arvelee olevansa kahdeksan pintaan.

– Sitten on vielä lastin purku, Jyri sanoo.

Yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työ Sjögrenillä on Jyrin ensimmäinen työpaikka. Hän tuli yritykseen alun perin suorittamaan OSAOn logistiikan opintoihin kuuluvaa harjoittelujaksoa maaliskuussa 2017. Työsopimuksen mies allekirjoitti jo harjoittelujakson aikana toukokuussa.

– En kerennyt olla kauan harjoittelussa, kun kysyttiin, että alkaisinko tekemään oikeita töitä, Jyri sanoo.

Myös Jyrin isä ja äidinisä ovat ajaneet jossain vaiheessa elämäänsä autoa työkseen.

– Pienempänä tuli istuttua kyydissä monet kerrat, Jyri kertoo. – Silti ei ollut itsellä selvät sävelet ammatinvalinnan kanssa.

Pari varoituksen sanaa

Jyri kertoo viihtyvänsä Sjögrenillä hyvin, sillä kaikki toimii niin kuin pitääkin.

– Työkaverit ovat asiallisia ja muutenkin kaikki sujuu hyvin. Tämä on mukava työpaikka.

Jyrin neljän vuoden aikana porukka ei ole myöskään vaihtunut. – Ei täällä vaihdu ihmiset hirveän tiheään. Täällä pysytään hyvin, Jyri kommentoi.

Välillä työ on raskasta ja vaatii pitkää päivää, mutta työn hyvä puoli on vaihtelevuus. Jokusen varoituksensanan Jyri sai kuulla ammatinvalinnastaan, mutta ei itse näe tai koe alassa mitään ylivoimaista.

– Minusta ala ei vaadi mitään kovin ihmeellistä luonnetta tai ihmistyyppiä. Mutta hereillä pysymistä tämä vaatii, Jyri naurahtaa.

Uramutka yrityksen sisällä

Ensimmäisen vuoden Sjögrenillä Jyri ajoi vähemmän, lähinnä, kun tuli tarve tuurata jotakuta. Sen sijaan hän työskenteli yrityksen raskaan kaluston huoltohallissa hallimiehenä. Tällä hetkellä halli sijaitsee Kempeleessä. Siitä löytyvät niin huoltopuoli kuin pesuparsi. Molemmissa on tilaa täysperävaunurekalle eli pituutta 36 metriä.

Jyrille muutos yksinomaan ratin taakse siirtymiseen oli sopiva. Huoltohallissa työskentelee nyt kaksi hallimiestä. Jyri puolestaan kokee, että on oikeassa paikassa nimenomaan rekan nupissa.

On aika kiittää Jyriä hetkestä puhelimessa ja jättää hänet rauhassa ajelemaan kohti Oulua ja kotia. Vaikka Jyrin kesäloma on jo takana, toivotaan kuitenkin hyviä ilmoja. Mukavampi ajella paisteella kuin rankkasateella.